Fru Remmen præsenterer d’Angleterre i nye klæder

Efter Henning Remmens sygdom og død har enken, Else Marie Remmen, stået i spidsen for renoveringen af Danmarks fornemste hotel, d’Angleterre på Kongens Nytorv i København, som 1. maj slår dørene op på ny som et helt nyt hotel – men med den gammel kendte atmosfære.

MALINGEN VIL KNAPT være tør, når de første gæster checker ind på Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv i København onsdag den 1. maj. Danmarks ubetingede hotelflagskib genåbnes efter to års gennemgribende renovering. I døren vil Else Marie Remmen personligt modtage gæsterne, hvoraf mange vil være gamle venner og bekendte af hotellet.

Den aktive elitekvinde har ansvaret for det mere end 250 år gamle hotel og dermed for den store renovering, efter at hendes mand, Henning Remmen, for nogle år siden blev alvorligt syg og i efteråret 2012 afgik ved døden. Selv med gode og nære rådgivere omkring sig, har positionen som hende, der har stået med det yderste ansvar, været et slid uden lige.

Elefantstore jernmængder

Når indvielsen finder sted, vil 34 værelser, fortrinsvis suiter, stå klare til indflytning og trofaste gæster, såvel som nye ansigter, har i god tid booket og dermed skrevet sig ind i d’Angleterre-historien.

d’Angleterre fik sin seneste make-over i år 2000, men ikke desto mindre var det prægtige, gamle hotel, i hvert fald overordnet set, godt slidt. Vandet i hanerne var hverken varmt eller koldt, ligesom vinduer og sanitære forhold ikke var optimale.

Udtrykket hang ikke helt sammen med renomméet, og den kvalitet, som hotellet havde gjort sig kendt for igennem to og et halvt sekel, var falmet. Den helt store renovering var dermed en bydende nødvendighed!

1. juni 2011 lukkede d’Angleterre med en formodning om at åbne i foråret 2012. Men en uforudset ustabilitet i bygningen kostede et ekstra års renoveringsarbejde:

’Da vi skulle rive vægge ned for at etablere de nye suiter, afslørede beregninger, at bygningen svajede. Den var ustabil og skulle stabiliseres,’ fortæller Else Marie Remmen. ’Det var noget af en mavepuster at få. Efterfølgende viste det sig desuden, at der var giftigt bly i malingen på væg- gene. De udfordringer har betydet, at vi har holdt lukket et helt år længere end planlagt. Elefantstore jern blev monteret ned gennem hele bygningen, hvilket blev til stor gene også for vore designmæssige planer samtidigt med, at der gik folk rundt klædt i rumdragter, hvor håndværkerne ikke kunne komme til, før malingen var pillet ned og kørt på Kommunekemi. Den oplevelse var noget af en prøvelse.

Efter at C.A. i London havde udført deres opgave omkring stabiliseringen af bygningen, blev arkitektfirmaet C.F. Møller valgt til at forestå renoveringen. Phil & Søn har haft hovedentreprisen, og alle parter har udført arbejdet fra lejede lokaler i nabolaget for derved at gøre arbejdsgangene nemmere.

Nu glæder Fruen på d’Angleterre sig til på åbningsdagen at høre folks begejstrede ’ihh’ og ’ahh’, for hun er ikke det mindste i tvivl om, at når gæsterne betræder det nye d’Angleterre, vil de have forståelse for, hvorfor renoveringen måtte tage så lang tid

Fra kælder til cartouche

Af de i alt 90 værelser, hotellet kommer til at rumme, når det står helt færdigt, vil de 60 have status som suite af en næsten overdådig og smuk standard, så gæsten med stor sandsynlighed, fra første svævende fodtrin over dørtærskelen, bliver overvældet af en øjeblikkelig trang til at flytte ind for evigt.

Ypperst er den eksklusive Royal Suite fra 150 kvm. op til 250 kvm. afhængigt af, hvor mange soveværelser gæsten har brug for at tilknytte. Liggende i den mest indbydende seng kan gæsten betragte menneskemylderet på Kgs. Nytorv med Nyhavn som bagvedliggende kulisse.

Gæsten går til ro omsluttet af gråstribet tapet, himmelhøjt til de hvide lofter beklædt med den smukkeste stuk og dermed med minder om dette prægtige hotels historie. Og næste morgen står man op til stuer en suite med store bløde sofaer, dekorativ belysning, B&O-TV med morgennyhederne samt original, anerkendt kunst indkøbt til hver unik suite.

Trods de bygningsmæssige megaændringer fra kælder til cartouche har d’Angleterre bevaret ånden og charmen fra tidligere tider med en fornyelse, der giver den fuldendte luksusoplevelse for gæsterne – naturligvis med varme i badeværelsesgulvet, lydsvage vinduer og et energivenligt aircon-anlæg, der køler ved hjælp af havvand, der bliver suget op i store tanke under baren Balthazar.

I populær samtalekøkken-stil er værelserne på en hel etage forbundet. Så skulle en stor familie ønske at have sammenhængende værelser over en hel etage, er dette nu muligt.

Fru Remmen fortæller:

d’Angleterre må gerne være storslået og graciøst. Vore store suiter har altid været udlejet, og vi mener, at der fortsat er tilstrækkeligt med købestærke gæster, der ønsker den kvalitet, vi kan tilbyde. Antallet af værelser påvirker naturligvis indtjeningen, men i princippet er der jo hotelværelser nok i København, og som hotel behøver vi ikke at ligne de andre.’

Kreativ Chef Alan Evensen, med ansvar for hotellets interiør og design, samler tråden op med en krølle på halen:

’Vi er lidt til fløjdøre og høje tæpper her,’ kom- menterer han – og fru Remmen bifalder kom- mentaren med et smil, der vidner om det gode samarbejde.

Alan blev knyttet til d’Angleterre i 1993, da Henning og Else Marie købte og istandsatte hotellet. Dengang blev han engageret som hotellets blomsterdekoratør.

Fra 2007 besad islandske Nordic Partners ejerskabet frem til februar 2011, hvor Remmen Fonde købte hotellet, der dermed kom tilbage i familien Remmens hænder. Else Marie Remmen er formand for Remmen Fonden samt formand for bestyrelsen. Henning Remmen gik bort i november 2012.

Fremadrettet vil Else Maries rolle indskrænke sig til positionen som ambassadør for d’Angleterre ved større arrangementer, idet hun til dagligt bor i Monaco.

Indvielsen

Børn og børnebørn deltager i indvielsen af ’det ny Angleterre’ onsdag 1. maj ved frokosttide og vil samles omkring en nylavet byste af Henning Rem- men, placeret i foyeren, mens et bredere publikum er inviteret til om eftermiddagen. Det gælder rejse- branchen, leverandører, forretningsforbindelser og andre med relation til huset. I bedste Remmen-ånd handler det om at respektere og hjælpe hinanden. Meget af personalet går så langt tilbage, at det har noget nær familielignende bånd til hinanden.

Mens gæsterne ser hotellet indefra, vil den prægtige cartouche, hvor en løve og en enhjørning i bedste eventyrstil vogter det Gramske våbenskjold imellem sig, trone på hotellets tag. I to år har cartouchen været på rejse i Østen og er blevet restaureret for nu at hvile som kronen på værket på toppen af bygningen. Således er der mange fine detaljer i renoveringen af d’Angleterre.

Foyeren er en af de forbedringer, fru Remmen særligt glæder sig til at vise frem for alle. Etagen over den tidligere reception er nu væk, så der er blevet højt til loftet.

’Tidligere kunne man godt få en lidt duknakket fornemmelse i receptionen, men nu har vi fået lukket op og har inddraget kontoret oven over. Vi har også fået etableret store gulv-til-loft-vinduer, så facaden er åbnet helt op,’ siger hun.
’Den åbne facade gør hotellet mere synligt for København, forhåbentligt til glæde for alle,’ supplerer Alan.

Direktørnavnet hemmeligt

Fru Remmen fortæller, at hun på auktion kl. 02 om natten har erhvervet sig Andy Warhols ’Queen Margrethe II’, som hun giver i gave til d’Angleterre:

’Alle får glæde af værket, da det kommer til at hænge i foyeren. Og dermed kan også vor Dron- ning og Henning titte til hinanden i den nye flotte foyer,’ føjer hun til.

Foyeren vil desuden rumme en kunstudstilling, der løbende skiftes ud, og hvorfra d’Angleterre vil købe et værk fra hver udstilling til hotellets nye kunstsamling. Der er i forbindelse med renoveringen købt kunst til alle suiter, så gæster kan glæde sig over at komme tæt på store navne som: Miró, Høst, Robert Jacobsen og Lindemann. I hver suite får man som gæst fornøjelsen af en bog, der be- skriver de værker, der dekorerer ikke blot suiterne, men hele hotellet.

De renoveringer, der mangler for at lukke op for de sidste værelser, vil ske løbende – og man vil selvfølgelig anstrenge sig for, at fuldendelsen af arbejdet sker uden gene for hotellets gæster.

Swimmingpoolen, der forventes klar til august, vil sammen med wellness-afdelingen blive af en standard, der ifølge Alan vil gøre den til et nyt mål for en luksusudflugt til hovedstaden.

Hvem der skal være d’Angleterre’s administrerende direktør, venter fru Remmen med at afsløre til åbningen. Holdet består i øvrigt af Concierge Tue Mollerup, der, med en formidabel berøringsflade og solid erfaring i faget, i 2012 blev kåret som Årets Concierge. Chefkok bliver kompetente Ronny Emborg, der har påtaget sig opgaven at kvalitetssikre maden på hotellets restaurant Marskal, mens stillingen som F&B Manager går til Frank Henriksen. Hertil kommer selvsagt mange andre medarbejdere, hvis samlede indsats skal få det ikoniske Hotel d’Angleterre til på ny at blomstre op – måske mere graciøst og indbydende end nogensinde!