Anna Grue til rådighed

Den 17. september var jeg til Forfatteraften på Hvidovre Bibliotek. Anna Grue talte om sit forfatterskab. Aftenen sluttede af med mulighed for spørgsmål, og jeg havde hurtigt hånden i vejret.

“Hvordan bevarer du arbejds disciplinen og motiverer dig selv i dagligdagen?”

Anna Grue havde allerede kredset om emnet og talt lidt om, at rummet som hun skriver i er vigtigt, og at sindsstemningen også skal være i orden. Alt det kan jeg nikke genkendende til. Men hvad gør man så rent praktisk i hverdagen, ville jeg gerne vide.

“Min mand er kunstmaler, og han har en formulering,” Anna Grue travede fra den ene ende af scenen til den anden, mens hun smågrinede for sig selv.
“Han stiller sig til rådighed for værket, siger han.” Hun fik ordet ‘rådighed’ til at lyde meget eksklusivt ved at trække å’et lidt ud.

“Så det er vel egentlig også det jeg gør. Jeg stiller mig til rådighed for værket”, igen med et fornemt å og et sagde grin.

“Nogle dage kommer der noget på papiret, og andre dage går måske med at tænke eller researche.”

Bibliotekaren lukkede spørgerunden, så jeg var den eneste spørger denne aften, men jeg fik lige præcis, hvad jeg kom efter. Motivation! Jeg vil adoptere holdningen og stille mig til rådighed for værket – også de dage hvor kreativiteten er lig nul.